ABAC Therapeutics (ABAC), una companyia líder en la investigació de nous antibiòtics específics per patògens concrets, ha anunciat avui que ha tancat una sèrie A de finançament de 16 milions d’euros. Les entitats que han participat en el finançament de l’empresa han estat liderades per Pontifax, amb la participació del Global Health Science Fund (Fons Global en Ciències de la Salut, creat conjuntament per Quark Venture Inc i GF Securities), Caixa Capital Risc , Debiopharm Innovation Fund i Ferrer, impulsor amb els fundadors d’aquest projecte.

ABAC utilitza la seva plataforma pròpia de descobriment de fàrmacs PasNas per identificar antibiòtics nous orientats a combatre els bacteris multiresistents. Aquesta nova estratègia permet identificar compostos amb activitat específica amb mecanismes d’acció nous, respectuosos amb la flora bacteriana humana i alhora minimitzar la selecció de soques resistents. La tecnologia va ser desenvolupada originalment pels fundadors de ABAC, Albert Palomer i diumenge Gargallo-Viola.

El programa principal de ABAC va dirigit a combatre infeccions produïdes per soques multiresistents d’Acinetobacter baumannii, un patogen que causa cada vegada més morts i que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), és l’amenaça bacteriana per a la que amb més urgència calen nous medicaments. La companyia té previst utilitzar els diners obtinguts en la Sèrie A de finançament per portar el seu programa del Acinetobacter a la fase de desenvolupament clínic, i per ampliar la seva cartera d’antibiòtics enfocada a combatre altres patògens.

“A mesura que la resistència als antibiòtics continua augmentant, es necessiten desesperadament noves estratègies de tractament”, ha declarat Albert Palomer, conseller delegat de ABAC. “Els antibiòtics específics per patògens concrets representen un enfocament innovador per al desenvolupament de fàrmacs antiinfecciosos i tenen el potencial de donar lloc a una generació totalment nova d’antibiòtics. Ens entusiasma ser un dels líders en aquest camp i esperem treballar amb les diferents parts interessades per aprofitar al màxim el seu potencial innovador “.

“Ha arribat el moment d’incorporar la medicina de precisió al tractament de les malalties infeccioses. La recerca de productes amb activitat específica per a cada patogen, juntament amb la plataforma de descobriment PasNas, ens ofereix un nou paradigma per a tractar les infeccions, basat en agents antibacterians de precisió “, ha assenyalat per la seva part diumenge Gargallo-Viola, director científic de ABAC.

Juntament amb l’anunci del finançament, ABAC també ha declarat que la Sílvia Noiman (Pontifax), Zafrira Avnur (Quark Venture Inc representant al Global Health Science Fund), Carlos Esteban (Caixa Capital Risc), Bea Arnold (Debiopharm Innovation Fund) i Olga Fidalgo (Ferrer) seran membres del Consell d’Administració juntament amb els fundadors de la companyia Albert Palomer i diumenge Gargallo-Viola.

Sobre els inversors en la Sèrie A

L’agrupació d’inversors de la Sèrie A de finançament d’ABAC constitueix una barreja ben equilibrada de fons d’inversió amb experiència en el camp de les ciències de la vida i socis estratègics de la indústria farmacèutica.

Pontifax és un fons israelià del camp de la sanitat que es dedica a invertir en companyies de ciències de la vida amb un alt nivell científic i uns directius emprenedors excepcionals.
El Global Health Science Fund, creat per Quark Venture i GF Securities el 2016, inverteix en una cartera diversificada de companyies de biotecnologia i ciències de la salut innovadores de tot el món amb l’objectiu de satisfer necessitats mèdiques actuals.
Caixa Capital Risc, situada a Barcelona, ​​és la divisió de capital risc de “la Caixa” que inverteix en tecnologies i productes biofarmacèutics innovadors per a diverses àrees patològiques.
Ferrer és una de les companyies privades més grans del sector sanitari d’Espanya amb un compromís demostrat a avançar en recerca invertint en oportunitats comercials del camp de les ciències de la vida.
Debiopharm Innovation Fund, el fons estratègic de Debiopharm Group a Lausanne, inverteix en tecnologies innovadores en el camp de la sanitat i té una gran experiència en l’àrea de les malalties infeccioses.

Si desitja rebre més informació, visiteu http://www.abactherapeutics.com