ByHours.com, la primera plataforma online que ha introduït el model de negoci del pagament per ús al sector hoteler, acaba de tancar la seva ronda de finançament més important, per un total de 2,6M€. A la operació, hi participa la societat Labogar, la firma internacional de capital risc Axon Partners Group, i el grup audiovisual Mediaset España. Cal destacar l’acompanyament dels socis actuals;  “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc i el Fons Enginyers (Societat d’Inversió dels Enginyers). Amb aquest moviment, es consolida un pull de socis financers amb inversions similars. Tot i la nova ronda, els emprenedors, amb el fundador, Christian Rodríguez, al capdavant, segueixen sent els socis majoritaris.

ByHours.com, fundada el març de 2012, ha tingut una trajectòria de creixement molt ràpida, i una resposta molt positiva en el mercat, tant per part d’usuaris i hotelers, com pel que es refereix a partners comercials que han valorat la oportunitat de negoci d’oferir hotels per hores dins dels seus serveis. Aquesta confiança i aquesta consolidació en el mercat ha atret a inversors de reconegut renom a apostar per ByHours.com en la seva fase més important: la internacionalització a Europa, i el llançament de nous productes i serveis emmarcats en el model de negoci del pagament per ús. ByHours.com, en els seus dos anys de vida, i gràcies a tenir una tecnologia totalment adaptada a l’hoteler i a les seves necessitats,  ja treballa amb més de 600 hotels a tot Espanya, de cadenes internacionals líders com Silken, Tryp, Abba, Husa, BestWestern, H10, Sercotel o Vincci, i també amb hotels independents. Un altre factor important que ha atret a inversors es la internacionalització, que la companyia va començar fa dos mesos, i que ja opera a Londres, Paris, Dublín, Milà, Berlín i Amsterdam.

Un altre punt de reclam clau ha estat la bona rebuda per part dels usuaris, que ja són més de 30.000, quasi la meitat dels quals són repetidors i al voltant d’un 30% ja venen directament des de web mobile o app mòbil.

Amb aquest escenari, aquest nou model de negoci disruptiu, dins del sector que més factura a nivell mundial en ecommerce (el turisme) i també el recorregut que ha tingut en el mercat, la projecció i la escalabilitat, són els factors que han fet posar a ByHours.com en el punt de mira dels inversors. Gràcies a aquesta ronda, ByHours.com dóna l’impuls a la expansió del model en altres mercats, en els que ja té els seus primeres clients, i també un altre objectiu de la companyia: la consolidació de ByHours.com com un marketplace. En aquest sentit, ByHours.com ja va llençar, a principis d’any, Meetings ByHours, un nou servei que permet llogar sales de reunions per packs de 2, 4, 8 hores. Ara, l’objectiu es poder seguir creixent en aquesta línea, i comercialitzar altres productes i serveis per hores, com Cars ByHours, per llogar cotxes per packs d’hores, que estarà actiu aquest mateix any.  Per una altra banda, a més a més d’aquests plans d’expansió, ByHours.com no oblida que és molt necessari seguir consolidant el model a Espanya, i amb tal objectiu, es clau l’entrada de Mediaset España, soci estratègic que li permetrà llençar una potent campanya de televisió que començarà el pròxim mes de maig en tots els seus canals.

Christian Rodríguez (30 anys), fundador de ByHours.com, destaca la importància d’aquesta operació pel moment actual que viu la companyia: “Aquest és un pas clau per a ByHours.com. Poder comptar amb socis tant importants ens permetrà accelerar tots els processos i aconseguir tots els objectius ambiciosos, però reals, que tenim a curt, mig i llarg termini. Es una senyal del mercat, i cap al mercat. Es la confirmació de que malgrat ser un mercat molt madur, hi ha espai per a noves propostes i processos. Aquesta operació mostra que el model de negoci funciona i que hi ha una necessitat en el mercat d’incorporar el pagament per ús en els serveis de travel/turisme online”.

ByHours.com ja compta amb un equip de 30 persones, i ha estat guardonada amb nombrosos  premis i reconeixements, entre ells el premi a la millor app de l’any en els eAwards, o la selecció de l’empresa com una de les 20 millors empreses per a treballar a Espanya segons el ranking Great Place to Work. La companyia preveu una facturació total, aquest 2014, d’un total de 10 milions d’euros, i estudia l’inici de les operacions a Estats Units durant el pròxim any. Dins de la seva estratègia comercial, ByHours.com compta amb acords estratègics que són clau en aquesta etapa d’internacionalització, sent un exemple clar l’acord comercial amb Odigeo-eDreams, i també amb altres líders com Grupo Areas, Carrefour Viajes o Pullmantur, dins del sector viatges, o el seu recent acord amb la companyia líder en assegurances EuropAssistance.

ByHours.com, amb aquesta nova ronda de finançament, es posiciona com una de les companyies de referència, amb més projecció en el sector del travel online.