Caixa Capital Risc, juntament amb la societat d’inversió col·lectiva de tipus tancat CDTI Innvierte Economia Sostenible, han arribat a un acord amb els accionistes de l’empresa espanyola de biotecnologia AlgaEnergy per entrar al capital de la companyia. Després de l’operació, Caixa Capital Risc i el CDTI tindran una participació minoritària en l’accionariat.

Amb l’entrada en AlgaEnergy, Caixa Capital Risc -a través de Criteria Industrial Ventures- i el CDTI -a través del seu Programa INNVIERTE- ajudaran a impulsar el creixement i la consolidació de la companyia com a líder en el sector de biotecnologia basada en l’ús de microalgues. En concret, l’aportació dels nous accionistes permetrà ampliar la capacitat de producció de la planta productiva de AlgaEnergy situada a Arcos de la Frontera (Cadis), impulsar el seu desenvolupament en nous mercats internacionals i accelerar el desenvolupament de noves aplicacions.

L’ús de les microalgues per a diferents sectors és un mercat amb un potencial de creixement exponencial, ja que al reproduir-se representen una font inesgotable i sostenible, que captura el CO2.

AlgaEnergy està especialitzada en la producció de bioestimulants i altres entrades agrobiològics amb base de microalgues per al seu ús en el sector agrícola, però disposa també de productes i solucions eficients i sostenibles per a indústries com la nutrició i la cosmètica i, en paral·lel, està investigant el potencial d’aplicació en sectors com el farmacèutic i l’energètic. Amb seu a Alcobendas (Madrid), compta amb filials a Estats Units, Mèxic, Brasil, Austràlia, Japó, França, Itàlia, Turquia i l’Índia, entre d’altres.

L’operació consolida l’estratègia de creixement de l’àrea industrial de Caixa Capital Risc, que canalitza les seves noves inversions en aquest sector a través de Criteria Industrial Ventures. En aquest sentit, aquest anunci se suma a l’operació tancada el 2020 per la qual Caixa Capital Risc, juntament amb el CDTI, es van incorporar com a socis minoritaris a la startup Tebrio, empresa biotecnològica líder en la cria i transformació d’insectes per a alimentació animal i altres sectors.