Caixa Capital Risc, juntament amb la societat d’inversió col·lectiva de tipus tancat del CDTI INNVIERTE Economía Sostenible, han arribat a un acord amb els accionistes de MealFood Europe per entrar en el capital de l’empresa emergent líder en la cria i transformació d’insectes per a l’alimentació animal. Després de l’operació, Caixa Capital Risc i el CDTI ostentaran un 40% de l’accionariat de la companyia.

Amb l’entrada en MealFood Europe, Caixa Capital Risc —a través de Criteria Industrial Ventures— i el CDTI ajudaran a consolidar l’empresa emergent com una companyia industrial líder en els sectors “pet food”, alimentació animal i altres usos agronòmics i industrials. Concretament, l’aportació dels nous accionistes permetrà implantar a escala industrial els sistemes tecnològics de MealFood i impulsar la posada a disposició dels seus productes en diferents mercats internacionals. Aquesta primera fase, juntament amb el pla d’expansió posterior, suposarà una inversió pròxima als 50 milions d’euros a mitjà termini.

MealFood Europe es va constituir l’any 2014 a Salamanca i va ser la primera empresa a Europa a aconseguir tots els registres necessaris per a la comercialització de productes derivats d’insectes. MealFood treballa amb l’insecte Tenebrio molitor, la qual cosa li permet posicionar els seus productes en els sectors prèmium de tots els seus mercats.

En un context de continu creixement de la població a tot el món, que implica un augment de les necessitats de consum de proteïna animal, els insectes es postulen com una nova font sostenible de proteïna. Es preveu que la demanda de proteïnes a tot el món augmenti en 250 milions de tones d’aquí al 2035, per la qual cosa els insectes són la font més sostenible per complementar aquesta demanda en els mercats de l’aqüicultura, avicultura, “pet food” i porcicultura.