Caixa Capital Risc, a través de la seva divisió d’inversions en tecnologia de la informació, ha tancat la seva entrada al capital de la startup d’origen alemany Build38. La operació s’ha dut a terme mitjançant una ampliació de capital de 3 milions d’euros, que han subscrit a parts iguals Caixa Capital Risc i el fons alemany eCapital, especialitzat en el finançament d’empreses de tecnologia en ciberseguretat, industria 4.0, nous materials i tecnologies netes.

Build38 és una startup amb oficines a Barcelona, Munic i Singapur focalitzada en el desenvolupament de solucions de ciberseguretat per a aplicacions mòbils i d’autenticació sense contrasenya. La companyia, que ha estat reconeguda com a proveïdor representatiu de la consultora nord-americana Gartner des de 2019, compta amb una important cartera de clients internacionals en sector com el financer, automoció i ticketing, entre d’altres.

L’arribada dels nous inversors de Build38, que acompanyaran el primer accionista (GD Ventures, vehicle de Venture Capital de Giesecke+Devrient Group) i els socis fundadors —entre els quals en destaquen tres d’espanyols—, suposa l’inici d’una nova etapa en què la startup prioritzarà el desenvolupament de noves funcionalitats per als seus productes i l’entrada a nous segments de mercat com el de la salut o la identitat digital, entre d’altres.

Amb l’entrada al capital de Build38, Caixa Capital Risc reforça la seva aposta pel sector de la ciberseguretat, un dels principals en la seva estratègia d’inversió i més demandats del panorama tecnològic, tenint en compte l’imparable avenç que viu la digitalització de serveis per part de les empreses, fenomen impulsat especialment per la situació del mercat derivada de la pandèmia.

D’altra banda, amb aquesta operació Caixa Capital Risc consolida el canvi de rumb que va iniciar fa dos anys en l’àmbit de les inversions en tecnologia de la informació, molt focalitzada en la recerca selectiva d’oportunitats d’inversió en els àmbits B2B SaaS i Deeptech. L’entrada a Build38 i el reforç de la seva posició amb la participació en l’última ronda d’inversió a Appentra, són els exemples més recents del tipus d’operació que persegueix Caixa Capital Risc en aquest segment.

L’any 2020, Caixa Capital Risc ha continuat posant en relleu la seva cartera amb importants desinversions, com ara l’operació de Playgiga, la companyia de videojocs en el núvol adquirida per Facebook. Durant l’any 2021, Caixa Capital Risc continuarà cercant noves oportunitats d’inversió en els sectors de la ciberseguretat i digital health. Així mateix, analitzarà les inversions en startups que operen en sectors amb solucions tecnològiques basades en Intel·ligència Artificial, IoT, Big Data, infraestructures del núvol, entre d’altres.