Nanusens ha anunciat avui una ronda d’inversió de 1,3 milions d’euros de la mà de Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de “la Caixa”, i Inveready Technology Investment Fund. A la operació també han participat inversors minoritaris privats.

La companyia es dedica al desenvolupament de dispositius de microelectrònica per a aplicacions en mobilitat, automoció, wearables i dispositius conectats (Internet of Things –IoT). Nanusens està especializada en el disseny de circuits MEMS (Micro Electrical Mechanical Systems) sobre tecnología CMOS (Complementary Metal Oxyde Semiconductor). Els MEMS són circuïts integrats que incorporen peces mòbils que permeten una gran varietat d’aplicacions. Aquests circuïts s’utilitzen en diferents àmbits com la automoció, activant l’airbag dels vehicles; les impresores, controlant el degoteig de la tinta; els mòbils, per a permetre el gir de la posició de la pantalla, o en medical devices, per a la monitorització de les constants vitals dels pacients.

El que diferencia a Nanusens d’altres companyies desenvolupadores de MEMS es la tecnologia sobre la que es construeixen aquests circuïts. La tecnologia CMOS permet més precisió, flexibilitat, sensibilitat i capacitat per afegir noves funcionalitats en els dispositius i rebaixar el cost de fabricació i l’espai ocupat.

Concretament, la companyia desenvolupa aquesta tecnologia sobre 3 productes: un acceleròmetre low cost, per a aplicació en mobilitat, wearables i joguines; un acceleròmetre de precisió, amb major sensibilitat, que permetrà aplicacions de realitat augmentada, medició de distàncies, etc; i un Tunable Radio Frequency, que augmenta la fiabilitat i redueix el número de components requerits en els terminals mòbils.

Una companyia creada el 2014

Nanusens neix de la experiència prèvia de l’equip emprenedor amb Baolab Microsystems, considerada en el seu moment com una de les 60 companyies més prometedores del món en l’àmbit dels semiconductors. L’equip, format per Josep Montanyà, Daniel Fernández i Marc Llamas, els tres doctors per la UPC, arrastra un ampli coneixement del sector, així com una extensa xarxa de contactes entre fabricants de semiconductors, dispositius, etc.

La companyia, fundada el 2014, compta amb 4 patents. La ronda es destinarà a finalitzar la prova de concepte del sensor d’alt rendiment, així com a preparar la companyia per a la producció.