• ByHours.com és la primera plataforma online que permet reservar habitacions d’hotel en paquets d’hores.
  • L’operació va dirigida a consolidar el creixement en el mercat nacional i preparar el llançament internacional.

”la Caixa”, a través de la seva gestora de capital risc, Caixa Capital Risc, ha liderat una inversió de 300.000 euros en la startup catalana ByHours.com, en la que també hi participen els actuals socis de la companyia. La ronda va destinada a consolidar el creixement de ByHours.com en el mercat nacional i a preparar el seu llançament internacional. L’empresa ja havia rebut l’acompanyament de “la Caixa”, a través de Caixa Capital Micro, el vehicle d’inversió que atorga préstecs participatius de 50.000 euros a companyies innovadores amb alt potencial de creixement.

ByHours.com, amb seu a Barcelona, ha desenvolupat una plataforma que permet reservar habitacions d’hotel per hores, de manera que és el client qui decideix l’hora d’entrada a l’hotel i paga només per les hores que realment necessita. Aquesta plataforma, liderada pel jove emprenedor Christian Rodríguez ofereix, per una banda, flexibilitat al client, i per l’altra, la possibilitat d’augmentar els beneficis als hotelers.

La companyia, que es reserva una comissió de cada transacció duta a terme, s’ha especialitzat en tres línies de negoci diferenciades, amb productes personalitzats per a:

  • Sector Travel: Orientada a clients que necessiten un hotel com a complement a un vol, viatge en tren, etc. La plataforma agrupa hotels prop d’aeroports, estacions, àrees de servei i ports.
  • Sector Healthcare: Facilita allotjaments prop d’hospitals, clíniques i centres de dia a pacients i acompanyants. En aquest àmbit ja hi ha diverses clíniques de Barcelona que ofereixen el servei de ByHours.com per als seus pacients; i la companyia està en procés de negociació amb altres clíniques i hospitals de Madrid i asseguradores.
  • Sector Leisure: Proporciona descans prop de zones d’oci, recintes culturals, festivals musicals, estadis de futbol, etc.

ByHours.com té les plataformes web i mòbil totalment desenvolupades. Va llançar la seva aplicació mòbil al maig i des del març de 2012 ha superat les 10.000 reserves. Actualment ja treballa amb les principals cadenes hoteleres, com ABBA, Husa, H10, AC, Tryp, Sercotel, Vincci o Eurostars, i al novembre de 2012, l’empresa va firmar un acord amb Odigeo.

Recentment, ByHours.com va fer-se amb el premi “Millor iniciativa empresarial” que atorga l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya. El projecte també va obtenir el guardó FemIndústria, organitzat per laSalle Technova Barcelona, Enginyers Industrials de Catalunya, Leitat, TecnoCampus Mataró-Maresme, que reconeix la creació de llocs de treball; i el premi Startup Competition al Congreso Internacional de Ciudadanía Digital, que va tenir lloca a San Sebastià el passat mes de juny.