• L’operació rep el suport de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc i d’Ade Capital Sodical.

• STinser ofereix una gestió integral de l’acer com a primera matèria a indústries de sectors com l’automoció o els electrodomèstics.

• La inversió se destinarà a l’ampliació de les instal•lacions de l’empresa a Miranda de Ebro (Burgos) i a iniciar l’exportació.

”la Caixa” ha liderat una inversió de dos milions d’euros en l’empresa STinser, ubicada en Miranda de Ebro (Burgos) i dedicada a la gestió integral del subministrament d’acer. L’operació s’ha realitzat a través de Caixa Innvierte Indústria, el fons especialitzat en tecnologies industrials creat conjuntament amb el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), i ha rebut també amb el suport de la societat de capital risc Ade Capital Sodical, gestionada per Ade Gestió Sodical.

STinser dirigeix la seva activitat a empreses que utilitzen l’acer com a matèria primera. Entre els seus clients, destaquen els sectors de l’automoció i la fabricació d’electrodomèstics de línia blanca. La clau de la proposta de la companyia és la gestió integral tot el procés del subministrament de l’acer, des de l’assessorament en la selecció i la compra fins a la logística i el seu condicionament final. Actualment, la companyia compta amb 23 empleats i tancarà 2013 amb una facturació pròxima als 10 milions d’euros, xifra que preveu duplicar en 2018.

STinser destinarà la inversió de “la Caixa” i Ade Capital Sodical a l’ampliació de les seves instal•lació amb l’objectiu de consolidar la seva posició al mercat espanyol i iniciar l’exportació als països europeus.

Fundada en Burgos l’any 2009, STinser està dirigida per José Àngel González Arias, un executiu que, durant la seva trajectòria professional anterior a la creació de la companyia, havia ocupat llocs de responsabilitat en empreses com Roca, Faurecia, General Electric i Saint Gobain.

Sobre Caixa Innvierte Industria

El fons a través del qual “la Caixa” realitza la inversió en STinser, Caixa Innvierte Indústria, és un vehicle d’inversió creat amb la participació del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), en el marc del Programa Innvierte, i amb una participació minoritària de l’Institut català de Finances. Amb un volum d’inversió total de 23 milions d’euros, el vehicle inverteix en companyies amb seu a Espanya que operen en l’àmbit de les tecnologies industrials amb una forta component de tecnologia e internacionalització.

La inversió en STinser és la cinquena operació que realitza aquest fons. Actualment, Caixa Innvierte Indústria té a la seva cartera Xtraice, empresa especialitzada en el desenvolupament i comercialització de pistes de patinatge sobre gel ecològic; Pevesa, que desenvolupa proteïnes vegetals mitjançant biotecnologia per a la seva aplicació en l’agricultura ecològica i l’alimentació; Forest Chemical Group, que fabrica adhesius industrials termofusibles; i Fast Drinks fabricant de llaunes autocalentables.

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d’empreses de capital risc de “la Caixa”, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores que compten amb un elevat potencial de creixement, acompanyant-les en les diferents etapes del seu desenvolupament.

Amb un volum de 73 milions d’euros inverteix en el capital d’empreses innovadores a través de 4 vehicles: Caixa Capital BioMed, Caixa Innvierte Indústria, Caixa Capital TIC i Caixa Capital Micro.