“la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, convoquen la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI, amb l’objectiu de identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. Els Premis EmprenedorXXI s’adrecen a empreses espanyoles innovadores amb menys de 3 anys d’activitat.

En aquesta edició, s’atorgaran cinc premis sectorials d’àmbit estatal i 17 premis regionals (un per comunitat autònoma). Els guardons sectorials distingiran a les millors empreses en els següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.

Els emprenedors que vulguin presentar les seves iniciatives tenen de termini des del 30 de març fins el 30 de maig per enviar la seva candidatura de forma onlinea la pàgina web www.emprendedorxxi.es.

Durant els mesos de juny, juliol i agost, es valoraran les candidatures i es procedirà a la selecció dels finalistes. Després, durant els mesos de setembre i octubre, se celebraran els actes d’entrega dels premis autonòmics. Per la seva part, el veredicte final dels Premis EmprenedorXXI, en la seva fase estatal, tindrà lloc el mes de novembre a Barcelona.

Més de 400.000 euros en premis

Les empreses guanyadores a nivell autonòmic rebran 5.000 euros, així com una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

A nivell sectorial, els guanyadors de cada àmbit obtindran una aportació econòmica de 25.000 euros i accés gratuït durant 6 mesos als Peer-to-Peer Advisory Board, reunions mensuals dirigides per un coach amb l’objectiu d’acompanyar als CEO durant la definició de l’estratègia de creixement de la seva empresa. A més a més, tindran accés a un programa d’acompanyament valorat en 25.000 euros, amb activitats adaptades a les necessitats i etapa de desenvolupament, i accés preferent al finançament de Caixa Capital Risc i Enisa.

Per la seva part, els tres finalistes de cada sector, també accediran gratuïtament al programa d’acompanyament.

Iniciativa consolidada i de referència

Els Premis EmprenedorXXI són el premi referent per startups d’Espanya i una iniciativa decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país.

Des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En concret, s’han atorgat 2,2 milions d’euros en premis en metàl·lic i 1,5 milions d’euros en accions de formació i networking internacional. Un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquests anys identificant, reconeixent i acompanyant a les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement a Espanya avalen aquesta iniciativa consolidada i de referència en el conjunt de l’Estat. Un total de 135 entitats de tot el territori s’han implicat com entitats organitzadores o col·laboradores i més de 257 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria participen anualment en els 40 comitès i jurats que se celebren per tot l’Estat.