• Signadyne desenvolupa tecnologia que permet controlar, testejar i mesurar equipament electrònic tant en la fase de R+D com en la fase de control de qualitat.
  • L’empresa ha tancat acords per a comercialitzar la seva tecnologia en vuit països.

La gestora de capital risc de “la Caixa”, Caixa Capital Risc, i el fons de capital risc d’everis, fitalent,  han invertit 300.000 euros a Signadyne, una companyia que desenvolupa una tecnologia per a realitzar el test, la mesura i el control d’equipaments electrònics, d’una forma que suposa reduccions de cost i consum pròximes al 50%. L’empresa és una “spin off” de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), institució creada a Barcelona pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i per la Universitat Politècnica de Catalunya.

A la vegada, la tecnologia de Signadyne genera una reducció de l’espai necessari per a realitzar les proves de fins un 75% i un augment de la flexibilitat d’instrumentació, el que permet aplicar els tests a tots els sectors, des de l’informàtic fins a l’aeronàutic.

Signadyne, ubicada al Parc Mediterrani de la Tecnologia a Castelldefels, compta amb acords tancats per distribuir la seva instrumentació a Alemanya, França, Àustria, Suïssa, Corea, Singapur, Austràlia i Nova Zelanda.

Les solucions de Signadyne ofereixen la velocitat i la densitat de canals per mòdul més alta del mercat, el que suposa una considerable millora de les prestacions que ofereixen actualment les companyies líders a nivell internacional. Cal remarcar el fet que el mercat de test i mesura compta amb diverses empreses de referència mundial que cotitzen al Nasdaq.

A més, Signadyne està desenvolupant funcionalitats úniques al mercat. Disposa de l’únic convertidor Time-To-Digital en PXIe del mercat, una funcionalitat que permet mesurar temps de forma molt precisa, i que s’utilitza en multitud d’aplicacions com radars, dispositius mèdics, física experimental o test de circuits electrònics.

La tecnologia de Signadyne s’aplica a totes les industries que fan ús d’equipament electrònic, com la informàtica, les telecomunicacions, el sector aeroespacial i de defensa o la física experimental.

Marc Almendros, CEO de Signadyne, assegura que “Signadyne desenvolupa i comercialitza tecnologia puntera, que es capaç de competir a la primera divisió del mercat de test i mesura, fent front a empreses que facturen milers de milions de dòlars. El desenvolupament d’aquesta tecnologia de vanguardia requereix una suma de talent, esforç i il•lusió, i seria impossible sense el suport de fitalent, Caixa Capital Risc i ICFO.”