Medlumics, desenvolupador de Ablaview®, un sistema d’ablació cardíaca per radiofreqüència irrigada que combina fotònica i instruments òptics mínimament invasius per guiar el posicionament del catèter i determinar la lesió en temps real, ha anunciat avui el tancament d’una ronda Sèries i de € 14 milions, liderada per Asabys Partners (des del seu vehicle Sabadell Asabys Health Innovation Investments), VI Partners i CDTI Innvierte, amb la participació d’inversors històrics de la companyia com Andera Partners, Caixa Capital Risc i Innogest capital. Diversos dels inversors que participen en aquesta ronda van ser inversors en Endosense, companyia similar que va ser adquirida per Abbott (St. Jude Medical) el 2013 per més de USD 300 milions.

Medlumics va ser fundada a Madrid el 2009 i està dirigida per James Greene (CEO) qui té una llarga experiència en la indústria tant com a emprenedor de companyies MEDTECH com executiu en corporacions líders en el sector.

AblaView® és el primer sistema d’imatge que permet avaluar el tractament de la fibril·lació auricular per ablació, permetent als metges determinar el posicionament del catèter, l’estabilitat del contacte i la transmuralitat de la lesió durant l’ablació de teixits.

El mercat d’ablació cardíaca per catèter va ser de $ 3.9 bilions el 2019, amb només un 4,4% de la població diagnosticada amb fibril·lació auricular rebent tractament amb tecnologia d’ablació. El principal factor que limita l’adopció de tècniques d’ablació és l’alt ràtio de recurrència que pateixen els pacients a causa de la incapacitat de determinar la mida de la lesió (ablació de tot el miocardi) deixant zones de teixit sense tractar. La tecnologia de AblaView® pretén solucionar aquest problema, guiant als metges i confirmant l’èxit de l’tractament en temps real. Ablaview® és totalment compatible amb els catèters d’ablació per radiofreqüència existents al mercat.

El finançament permetrà Medlumics, completar el desenvolupament preclínic de la seva tecnologia i obtenir les primeres dades en humans.

“La tecnologia d’ablació amb guiat òptic de Medlumics proveeix als electrofisiòlegs amb informació directa per poder prendre decisions crítiques en temps real que asseguren una reeixida ablació reduint la recurrència de la fibril·lació auricular. Els estudis preclínics realitzats recentment van ser molt reeixits i van demostrar l’habilitat de AblaView® de determinar el contacte amb el teixit i l’estabilitat del catèter amb gran detall i sensibilitat. Utilitzant fotònica, els metges poden determinar la progressió de la lesió i la continuïtat en temps real, i subseqüentment, localitzar fissures i remoure amb precisió. Agraeixo als inversors, nous i existents, pel suport i la confiança en la nostra empresa i en aquesta etapa per passar de la fase preclínica a clínica. ” comenta James Greene, CEO de Medlumics SL.

Sobre Medlumics

Medlumics SL, fundada a Madrid el 2009, és una companyia de dispositius mèdics centrada en el disseny i desenvolupament d’un sistema d’ablació per radiofreqüència amb guiat òptic per al tractament de la fibril·lació auricular. El seu producte estrella, AblaView®, permet a l’operador determinar el posicionament del catèter en el miocardi i la continuïtat i transmuralitat de l’ablació. Medlumics Ireland Ltd és una subsidiària que desenvolupa sensors òptics automatitzats i processos d’embalatge per a la fabricació en gran volum.

www.medlumics.com