MedLumics, la companyia en què “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc i Ysios Capital, van invertir a finals del 2011 per al desenvolupament de tecnologies mèdiques cardíaques basades en fotònica, ha anunciat el tancament d’una ronda de 34,4 milions d’euros. Aquesta ronda de finançament suposa la major ronda de finançament a la història de la tecnologia mèdica d’Espanya i una de les majors rondes a Europa en l’últim any. La inversió permetrà portar el seu catèter AblaView al mercat. AblaView és el principal producte de la companyia i està orientat al tractament de la fibril·lació auricular, en l’àmbit de les arítmies.

La ronda ha estat liderada per Edmond de Rothschild Investment Partners (EdRIP), i entre els nous inversors s’inclouen també Seroba Life Sciences i Innogest Capital inclòs Ysios Capital Partners i Caixa Capital Risc. A conseqüencia d’aquesta ampliació de capital, s’incorporen al consell juntament amb el fundador, Eduardo Margallo i el representant de Ysios Capital, Josep Lluís Sanfeliu, Olivier Litzka en representació de EdRIP, Claudio Rumazza per Innogest i James Greene per Seroba.

La fibril·lació auricular és una de les principals malalties en l’àmbit de les arítmies. S’estima que 33,5 milions de persones patien arítmies d’aquest tipus el 2010 i la prevalença segueix creixent per l’envelliment de la població. AblaView suposa un salt qualitatiu en el tractament d’aquesta malaltia, ja que per primera vegada els metges disposaran d’un dispositiu que els permetrà en temps real i de forma directa veure l’efecte de les seves teràpies.

Sobre MedLumics

Fundada el 2009, Medlumics és una companyia de dispositius cardíacs especialitzada en instruments mínimament invasius guiats de forma òptica. La seva plataforma tecnològica Argia®, basada en òptica integrada, combina components elèctrics i òptics en un petit xip de silici. Argia® permet crear per primera vegada sensors òptics de la mida d’un gra d’arròs però capaços d’observar el teixit en múltiples direccions, i sistemes de Tomografia de Coherència Òptica (OCT) de mà per produir imatges d’alta qualitat en temps real. Aquests productes permeten als metges millorar els procediments diagnòstics i terapèutics a través de l’avaluació òptica (no invasiva) del teixit.

Per més informació, visiteu: www.medlumics.com

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de “la Caixa”, inverteix en les primeres etapes de les pymes innovadores. Actualment, Caixa Capital Risc gestiona prop de 200 milions d’euros i és un inversor multisectorial que manté el focus en sectors que considera emergents: tecnologia, indústries digitals, tecnologies per a la indústria i ciències de la vida.

A través de 8 vehicles d’inversió, té en cartera 175 empreses.

Sobre Ysios Capital

Ysios Capital és una societat gestora d’entitats de capital risc especialitzada en inversions en companyies de l’àmbit de les ciències de la vida i, en particular, en biomedicina, diagnòstic i tecnologies mèdiques. Fundada el 2008, Ysios capital té 200 milions d’euros sota gestió distribuïts en dos fons. El seu segon fons, Ysios BioFund II Innvierte, té una mida de 126.400.000 d’euros i compta ja amb 7 companyies participades. Més informació a www.ysioscapital.com/