Sperogenix Therapeutics, una plataforma dedicada a el desenvolupament i comercialització de teràpies per a malalties rares a la Xina, i Minoryx Therapeutics, una empresa especialitzada en el desenvolupament de tractaments innovadors per a malalties òrfenes de l’sistema nerviós central (SNC), anuncien avui que han signat un acord de llicència exclusiu per al desenvolupament i comercialització de leriglitazona, el agonista PPAR-γ modificador de malalties penetrants del cervell de Minoryx.

Segons els termes de l’acord, Sperogenix rebrà drets exclusius per desenvolupar i comercialitzar leriglitazona a la Xina continental, la regió administrativa especial de Hong Kong (RAE) i la RAE de Macau, per al tractament de l’adrenoleucodistròfia lligada a l’cromosoma X (X-ALD), una malaltia neurològica òrfena potencialment mortal. Minoryx rebrà un pagament inicial per avançat i pagaments per fites regulatoris i comercials predefinits de fins a $ 78 milions, així com royalties de dos dígits sobre les vendes netes anuals.

La leriglitazona és un nou agonista PPAR-γ biodisponible i selectiu, amb el potencial de convertir-se en el primer tractament del món per a la X-ALD. Ha rebut la designació de fàrmac orfe per X-ALD tant en EE. UU. com a Europa, i la designació de via ràpida, així com la designació de malaltia pediàtrica rara de la FDA d’EE. UU. Un assaig que permet el registre en pacients adults de X-ALD amb adrenomieloneuropatía (AMN) està actualment en curs a la UE i en els EE. UU. (Assaig ADVANCE). És un estudi de fase 2/3 global multicèntric, doble cec, controlat amb placebo, amb dades esperats per a finals de 2020. A més, la leriglitazona s’està avaluant en un registre que permet un estudi de fase 2 open-label en pacients pediàtrics amb X-ALD cerebral (CALD) a Europa, amb els millors resultats previstos per a mitjans de 2021.

“Aquest acord de llicència exclusiu signat per leriglitazona enforteix encara més la cartera de Sperogenix en malalties neurològiques rares”, va dir Alan (Zhiyu) Yan, cofundador, president i director executiu de Sperogenix. “Demostra la nostra ferma dedicació i compromís a llarg termini per abordar les enormes necessitats mèdiques insatisfetes en el camp de les malalties rares a la Xina. Esperem col·laborar amb totes les parts interessades per portar aquesta teràpia als pacients xinesos com més aviat millor “.

“Estem molt contents de celebrar aquest acord de llicència exclusiva amb Sperogenix en base al seu profund coneixement de les malalties rares a la Xina i les seves capacitats úniques, que ens donen una gran confiança en la nostra associació”, va dir el Dr. Marc Martinell, cofundador i director executiu de Minoryx. “Aquesta és una fita important que subratlla el potencial de l’leriglitazona per abordar una important necessitat mèdica insatisfeta”.

Sobre Sperogenix Therapeutics

Sperogenix Therapeutics és una plataforma dedicada a el desenvolupament i comercialització de productes terapèutics per a malalties rares a la Xina, amb especial atenció a productes d’etapa clínica mitjana a tardana i en etapa comercial. Amb àrees terapèutiques prioritzades, com trastorns vasculars pulmonars, trastorns neurològics, malalties metabòliques hereditàries i trastorns hematològics no oncològics, Sperogenix es dedica a establir un model comercial innovador adaptat a el camp de les malalties rares de la Xina, amb la finalitat de proporcionar productes assequibles i fiables i serveis a metges i pacients xinesos. Sperogenix es va fundar el 2019 i està recolzada per inversors de primera línia de la indústria biofarmacèutica, inclosos Lilly Àsia Ventures (LAV) i Morningside Venture en el finançament de ronda A.

www.sperogenix.com

Sobre Minoryx Therapeutics

Minoryx és una empresa de biotecnologia en fase clínica que es centra en el desenvolupament de noves teràpies per a malalties òrfenes de l’SNC amb grans necessitats mèdiques no cobertes. El programa principal de l’empresa, leriglitazona (MIN-102), un agonista PPARγ selectiu nou, s’està avaluant actualment en X-ALD i Atàxia de Friedreich. La companyia està recolzada per un sindicat d’inversors experimentats, que inclou a Caixa Capital Risc, Roche Venture Fund, Ysios Capital, Kurma Partners, Fund +, Chiesi Ventures, SRIW, Idinvest, SFPI-FPIM, Healthequity i Sambrinve.

www.minoryx.com

Sobre leriglitazona

La leriglitazona (MIN-102) és un nou agonista PPAR-γ biodisponible i selectiu amb un perfil potencial, el millor de la seva classe, indicat per a malalties de l’SNC. Té una penetració cerebral suficient demostrada i un perfil de seguretat favorable. Va mostrar una preclínica robusta.