NuMat Medtech, una empresa de tecnologies mèdiques amb seu al Parc Balear d’Innovació Tecnològica (ParcBIT) i dedicada al desenvolupament de recobriments (coatings) per a implants mèdics, anuncia avui una ronda de finançament de capital de 530.000 euros. NuMat utilitzarà els fons captats per dur a terme els estudis preclínics dels seus coatings sobre diversos tipus d’implants, i reforçarà les seves aliances estratègiques amb actors internacionals rellevants de la indústria dental i ortopèdica.

La inversió ha comptat amb la participació del fons de capital risc, Caixa Capital Risc i d’altres inversors privats, la majoria dels quals són empresaris de reconegut prestigi a les Illes Balears.

La Dra. Marta Monjo, CSO i fundadora de NuMat, va dir: “aquesta ronda ens permetrà avançar en els estudis preclínics amb els implants recoberts amb els nostres coatings. Estem treballant sobre la base de diferents materials; entre altres, tenim un acord amb una empresa d’Estats Units per provar els nostres coatings sobre els seus implants mèdics fets amb noves tècniques d’impressió 3D, cosa que pot donar lloc a un producte molt innovador i amb clars avantatges competitius”.

Antonio Caldentey, CEO de NuMat, va comentar: “ens alegra molt la consecució d’aquesta fita, que demostra el suport continu i la confiança dels nostres socis i de nous inversors. Tenim davant nostre la gran oportunitat de portar al mercat les nostres tecnologies amb un equip compromès, i l’interès de diverses empreses rellevants del sector a nivell internacional ens confirma que estem en el camí correcte”.

Sobre NuMat Medtech

NuMat és una empresa líder en la recerca i el desenvolupament de coatings mèdics per a implants dentals i ortopèdics. Ofereixen una solució disruptiva en el mercat, basada en molècules naturals que introdueixen funcionalitats millorades sobre els implants que es comercialitzen fins ara. NuMat Medtech va néixer el 2016 després de la fusió entre NuMat Biomedical i Sanifit Medtech. NuMat Biomedical es va fundar el 2008 com a iniciativa de l’empresa NuMat AS (Noruega) i Marta Monjo. D’altra banda, Sanifit Medtech es va crear el 2013 como a spin-off de la divisió de dispositius mèdics de l’empresa Laboratoris Sanifit.

Sobre els coatings per a implants

Avui dia, l’ús d’implants és una tecnologia estesa, però encara es produeixen situacions en què el pacient o bé pateix un rebuig o bé requereix segones intervencions. Una de les principals causes dels problemes que es produeixen són les infeccions, i de vegades també la baixa qualitat òssia del pacient receptor. NuMat presenta una solució que millora les tecnologies actuals. Els coatings que NuMat està desenvolupant permeten dotar l’implant de propietats multifuncionals, promovent l’augment de la integració òssia, la millora de la integració amb el teixit tou, la introducció d’efecte antiinflamatori i la disminució del risc d’infeccions. D’aquesta manera, podria convertir-se en la primera solució tecnològica per a la indústria d’implants mèdics que ofereix aquestes propietats de forma simultània.