STAT Dx, ha desenvolupat la nova generació de sistemes de diagnòstic multiplex per a Point of Care que simplifica els processos i redueix el temps necessari per a l’obtenció de resultats en determinats assaigs clínics. El sistema fou presentat a l’abril de 2017 en l’ECongres Europeu de Microbiologia Clínica (ECCMID) i ha rebut el seu marcat CE-IVD el gener de 2018.

Qiagen, multinacional holandesa/alemana ha arribat a un acord per a l’adquisició d’STAT Dx, que es completarà en el 2n trimestre de 2018. S’espera que els dos primers tests, els panels per a malalties respiratòries i gastrointestinals, siguin llançats a Europa el 2018 i a USA el 2019.

L’adquisició d’STAT-DX, a completar-se en el segon trimestre, suposarà un pagament aproximat de 147M$ upfront i pagaments de fins a 44M$ en depenent del complimento de fites regulatòries i comercials.

STAT-DX va participar en el programa BioEmprenedor XXI en el 2010. Posteriorment, Caixa Capital Risc va invertir per primera vegada a STAT-DX el 2013 i ha continuat donant suport la companyia en les successives rondes de finançament.

Més info: https://corporate.qiagen.com/newsroom/press-releases/2018/20180131_stat_dx?sc_lang=en.