Stat Diagnostica, companyia especialitzada en el desenvolupament de sistemes de diagnòstic Near Patient Testing (pròxims al pacient), ha anunciat avui el tancament d’una ronda de finançament per un import total de 25 milions d’Euros, que permetrà finançar les activitats necessàries per a la aprovació i llançament el 2017 del seu sistema de diagnòstic Near Patient Testing (pròxims al pacient) DiagCORE. Aquesta ampliació de capital ha estat liderada per Gilde Healthcare i ha comptat amb la participació dels accionistes existents, Kurma Partners, Boehringer Ingelheim Venture Fund, Ysios Capital, a través del seu primer fons Ysios BioFund I, Caixa Capital Risc, la divisió de capital riesc de “la Caixa”, Axis i Idinvest Partners.

DiagCORE és un sistema de diagnòstic que té la capacitat de fer diagnòstic molecular i immunoassaig amb la fiabilitat d’un laboratori central i simplificant els processos d’obtenció de resultats. El dispositiu realitza, de manera integrada i amb una amplia tipologia de mostres, tot el procés, des de la preparació de les mateixes fins a la obtenció del resultat, oferint una capacitat de detecció d’un elevat número d’analits. La rapidesa en la obtenció de resultats, entre 30 i 80 minuts en funció de la aplicació, facilitarà que els facultatius puguin aplicar el tractament més adequat al pacient amb un estalvi significatiu tant directe com indirecte en el cost sanitari.

“La plataforma DiagCORE de STAT Diagnostica té les característiques per ser el sistema de referència en el mercat del diagnòstic descentralitzat, avui en dia el segment amb un creixement més atractiu dins del diagnòstic molecular” ha manifestat Arthur Franken, soci a Gilde Healthcare. “L’excepcional equip humà de la companyia ha estat capaç de transformar una idea en un producte en només uns anys, una gran fita que a més a més comportarà un important benefici tan pels metges com per als pacients”.

Stat Diagnostica planeja posicionar la seva plataforma DiagCORE en diferents àmbits de diagnòstic descentralitzat, incloent cures intensives o urgències en entorns hospitalaris. Les característiques i prestacions del sistema permetrà el seu ús futur en altres àmbits com clíniques i consultes.

“Estem encantats d’haver reforçat la nostra base d’inversors amb Gilde Healthcare, un inversor de referència en el sector salut amb un important coneixement del sector.”, comenta Jordi Carrera, CEO i co-fundador d’Stat Diagnostica. “Aquesta operació contribuirà a que Stat Diagnostica es posicioni com a empresa líder en el sector del diagnòstic molecular descentralitzat, el segment amb un creixement més ràpid dins del camp del diagnòstic in-vitro”.