Summus Render ha anunciat l’entrada al seu capital dels grups Inveready i Caixa Capital Risc, amb un finançament total de 1.600.000 euros la qual inclou l’aportació del CDTI i el Ministeri d’Economia associats als seus desenvolupaments en R + D.

Summus Render és la principal granja de render de capital privat espanyol, especialitzada en cinema d’animació i efectes especials. Des de la seva fundació, Summus s’ha especialitzat en el sector de l’animació i els efectes especials, donant servei a llargmetratges d’animació guanyadors de diversos premis Goya com “Les Aventures de Tadeo Jones” (2012) i “Futbolí” (2013) o ” Atrapa la Bandera “(2015) a més de produccions com” Ozzy “(2016),” Final Fantasy XV “(2016) o” Animal Crackers “i” Tadeo Jones 2 “(en producció). 

Entre altres activitats, Summus Render, a través del seu concurs d’animació Summa3D, dóna suport activament el sector a Espanya mitjançant la participació en el renderitzat de curts d’animació, entre els quals destaquen “Blue & Malone, Detectius Imaginaris” (2013, nominat un Goya), Just the beggining (nominat a un Goya 2015), a més de participar activament en la producció de curtmetratges internacionals com la Noria (USA 2017) entre d’altres.

El seu centre de còmput ha estat guardonat amb els premis Data Center Market 2013 i Datacenter Dynamics 2014, prestigiós premi internacional a la innovació en el micro data center.

El mercat de l’animació va representar en 2015 més de 350 bilions de dòlars, amb un creixement de més del 10% anual. El sector de la producció audiovisual representa aproximadament un 20% d’aquest mercat, mentre que la resta ho engloben la indústria dels efectes especials (15%) i el contingut personalitzat, un gran mercat que guanya importància gràcies a la introducció de l’animació en mercats tan dispars com publicitat, arquitectura, simulació o videojocs per només citar alguns exemples. En aquest entorn, Summus Render ha crescut durant els últims anys fins quadruplicar les seves vendes i convertir-se en una empresa amb vocació global. 

El pla de negoci de la companyia i la inversió realitzada persegueixen la consolidació del lideratge en el mercat nacional, així com la definitiva aposta per expansió en mercats internacionals. D’altra banda la companyia llançarà en 2017 la plataforma SIMPLE ANIMATION que s’operarà enterament en el núvol. Aquesta plataforma que permetrà als usuaris una reducció importantíssima dels seus costos de producció i permetrà summus cobrir les necessitats d’un mercat amb un ràpid creixement.

L’operació a tres bandes ha comptat amb el suport professional del despatx de Barcelona “Compàs Professional Expertise”, que s’ha encarregat de tots els assumptes legals i operatius de la mateixa. El despatx d’advocats especialitzat en startups LexCrea ha assessorat Inveready.