Especialitzada en signatura electrònica, factura electrònica i identitat digital amb seu a Barcelona, Validated ID ha tancat una ronda de finançament d’aproximadament 2 milions d’euros. La ronda ha estat liderada per Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de CriteriaCaixa que gestiona un volum superior als 215 milions d’euros i que compta amb una cartera de 180 companyies i per Randstad Innovation Fund, el Corporate Venture Capital de Randstad, empresa líder mundial en recursos humans que cada dia ajuda a donar feina a 670.900 treballadors a tot el món. A més, també ha comptat amb la participació de fundadors, socis previs i Cuatrecasas Ventures, vehicle d’inversió en startups impulsat pel despatx d’advocats Cuatrecasas, firma líder en l’assessorament en dret dels negocis amb marcada implantació a Espanya,Portugal i Amèrica Llatina.

La companyia ha aconseguit establir-se en els últims anys com un actor clau en l’ecosistema de signatura i identitat digital gràcies a un creixement constant de 3 dígits. Aquesta evolució ha estat possible gràcies als més de 80 partners i 870 clients amb què compta la solució de signatura electrònica multicanal VIDsigner i a la creació d’VIDchain com un nou servei d’identitat digital sobirana.

Amb els nous recursos financers i el suport d’empreses líders en els seus sectors com Caixa Capital Risc, Randstad i Cuatrecasas, Validated ID encara una nova etapa de creixement amb l’objectiu d’intensificar la internacionalització del seu servei de signatura VIDsigner i accelerar el desenvolupament tecnològic de producte i la consolidació de mercat de VIDchain.

“Estem vivint una accelerada etapa de creixement en Validated ID. El moment és l’adequat, la nostra tecnologia i els nostres serveis estan alineats amb un mercat que respon i tenim un gran equip que dia rere dia es mostra capaç de cavalcar aquesta onada “, assenyala Santi Casas, CEO de Validated ID. En aquest sentit “l’entrada de Caixa Capital Risc, Randstad Innovation Fund i Cuatrecasas Ventures és una validació que anem pel bon camí i implicarà atacar de forma més ambiciosa nous objectius d’internacionalització de VIDsigner i accelerar l’evolució de VIDchain com a servei alineat amb els nous models universals d’identitat “.

Xavier Álvarez, director de TIC de Caixa Capital Risc assenyala que “aquesta operació és una altra mostra de l’aposta que realitzem des de Caixa Capital Risc per companyies amb un futur prometedor i amb solucions innovadores basades en la tecnologia”. Álvarez, ha afegit que ” Validated ID és un projecte que casa perfectament amb l’esperit que busquem en les companyies a l’hora d’invertir, té un projecte sòlid i un producte molt atractiu el que la converteix en una companyia amb un potencial de creixement molt elevat “.

Per la seva banda, Paul Jacquin, Managing Partner de Randstad Innovation Fund assenyala que “estem molt satisfets amb el ritme de creixement de ValidatedID i la seva solució de signatures digitals a Espanya, així com pel seu potencial de creixement en determinats mercats d’Europa. A més, estem molt involucrats en el desenvolupament de la solució del Self Sovereign Identity (SSI) així com del treball que estan realitzant amb institucions de primer nivell. a mesura que el mercat de SSI vagi madurant, el potencial de la companyia s’anirà desenvolupant de manera natural. ”

Validated ID compta amb tres línies principals de negoci. D’una banda, amb VIDsigner proporciona un servei de signatura electrònica pensat per a qualsevol cas d’ús presencial i en remot, que requereix de màxims nivells de seguretat, compliment jurídic i usabilitat. D’altra banda, amb SP4i, ofereix un servei de factura electrònica que compleix amb els requeriments normatius nacionals i europeus. I finalment, amb VIDchain ofereix un nou servei d’identitat digital sobirana (Self-Sovereign identity o SSI) basat en tecnologia blockchain i en els estàndards de mercat que el converteix en un model universal, capaç de resoldre problemes de validació d’identitat com ara errors de seguretat, privacitat, compliment GDPR, PSD2 i AML, alt cost, portabilitat i usabilitat en contextos de KYC i onboarding.